Edirne Vizyonu

16.6.2017

Önceki haftalarda İpsala’dan canlı yayımlanan programın ardından bu defa KEYİAD; Edirne’den, tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’ndan ekranlara konuk oldu.
KEYİAD Ülkemizin ve yöremizin sorunlarına tercüman olmaya devam ediyor.
Edirne Valiliği ile Trakya Üniversitesi işbirliğinde Edirneli Sanayici ve İşadamları Derneğinin katkılarıyla “Edirne Vizyonu”, TEK Rumeli TV’den 02 Kasım Cumartesi akşamı saat 21.00’den itibaren canlı yayında değerlendirildi. İstanbul’daki Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği KEYİAD’ın müşterek çalışması olan Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yener Yörük ve Edsiad Başkanı İsmet Açıkgöz’ün konuşmacı olarak yer aldığı program, “Ekonomide Ufuk Turu” başlığıyla KEYİAD Başkanı Ahmet Eler’in sunumuyla canlı yayımlandı.
Programın yapım ve yönetmenliğini de üstlenen Ahmet Eler’in Dünya ve Türkiye ekonomisinde yaptığı değerlendirme ile başlayan programda Vali Duruer; “Edirne’de 40′tan fazla kültür insanını, edebiyatçıyı, sanatçıyı, fikir insanını; öğrencilerle bir araya getirdiklerini” belirterek, “Yaklaşık 288 öğrencimizle buna benzer faaliyetler yaptık. Amacımız bir ‘farkındalık’ meydana getirebilmek. Televizyon, gazetelerde gördüğümüz insanlarla Edirnelileri buluşturabilmek ve kültürümüze katkı sağlamaktır. Sürekli Balkanlar’dan öğrenci getiriyoruz; Edirne’yi, Çanakkale’yi ve İstanbul’u gezdiriyoruz. Bu faaliyetlerde en büyük desteği veren dış Türkler ve akraba topluluklarıdır.” dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yener Yörük; “ Edirne’nin tarihi, Edirne’nin kültürel mirası, doğal zenginlikleri ve üniversitesi ile Türkiye’nin ilk 5 ili arasına taşıyacak dinamikleri olan bir şehir olduğunu. Bu anlamda üniversite çok önemli bir sacayağı, tarihi geçmişine de baktığımızda şu anki sağlık müzesi konumunda olan 1400’lü yıllarda akıl hastalarını su sesi, müzik ve bitki kokularıyla tedavi etmiş merkez konumunda yer aldığını. Dolayısıyla Edirne’nin sağlıkta ve eğitimde merkez olması medeniyetin merkezi olarak taşıdığı kültürel değerleri, Osmanlı’dan önceki dönemlerde Traklar’ın tarihi, kültürel mirasları ve zenginlikleri var. Bu günlere baktığımızda doğal zenginliklerimiz var. Bu anlamda Üniversitemiz kendi dinamiklerini çok daha iyi noktaya taşıyarak, ‘Vizyon İl Edirne’ olma yönünde de önemli bir güç katacaktır. Edirne’de üstü örtülü birçok zenginlik vardır. Önemli olan bu zenginlikleri öncelikle Edirneliye kazandırabilmek, tabi bu zenginlikler Edirnelinin yanında Türk milletinin zenginlikleri, milletimize kazandırmak, insanlığa kazandırmak ta hepimizin görevidir. Bundan sonraki sürecin Edirne için çok daha iyi olacağını temenni ediyorum” dedi.
EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, programda EDSİAD Yönetim Kurulu 2023 Vizyonu ile birlikte Edirne’nin daha rekabetçi bir il olması konusunda yapılması gerekenleri anlattı.
Canlı yayında Başkan Açıkgöz, TÜRKONFED’İN son iki yıldır Denizli ve Adana’da tartıştığı Bölgesel Kalkınma Stratejileri ve Sempozyumları ile ilki Çorum’da gerçekleştirilen Yerel Kalkınma Dinamikleri toplantısı hakkında bilgiler verdi.
Açıkgöz, EDSİAD’IN “Edirne Yerel Dinamikleri” çalışmaları konusunda destek istedi. Edirne’nin Türkiye’nin 81 il içinde en rekabetçi 24. İl konumunun daha yukarılara taşınması için yapılması gerekenleri, STK’LARIN önemi ve yerel yönetimlerle ortak hareketi ile başarının geleceğini anlattı.
*
Trakya’da il ve ilçelerin kurtuluş bayramları her yıl olduğu gibi bu yıl da Kasım ayı ile birlikte başladı. Bunlardan bazıları 18 Kasım Uzunköprü, 19 Kasım Keşan ve Meriç, 20 Kasım İpsala, 23 Kasım Enez ve Havsa, 25 Kasım Edirne, 27 Kasım Lalapaşa’dır. Demek istediğim “Kurtuluş” 91 yıl önce eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirilen, milli mücadelenin taçlanmasının, azmin, kararlılığın, birlik olmanın, esaret zincirinin kırılmasının, tam bağımsızlık tutkusuyla birbirine kenetlenmesinin tarihidir ve Edirne Vizyonu bundan ayrı düşünülemez.

Test

Form Gönderimi

Tamam

© Ahmet Eler 2017 | Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Teknobay.